Project Description

Εξαιρετική θέα, χειροποίητα παραδοσιακά φαγητά φτιαγμένα με αγάπη.

Στον κεντρικό δρόμο της Αράχωβας, στην στροφή πριν από τη γέφυρα και με θέα το ρολόι της πόλης, βρίσκεται ένα πραγματικά αρχοντικό εστιατόριο, γνωστό σημείο συνάντησης των καλοφαγάδων στην περιοχή.

Ό χώρος, ζεστός χάρη στο τζάκι και οικείος χάρη στο αβίαστα προσεγμένο décor, με θέα στο διάσημο ρολόι. Ο ιδιοκτήτης του Δημήτρης Κοτρολός με τη βοήθεια της οικογένειάς του και φυσικά το φιλόξενο προσωπικό του είναι εκεί καθημερινά για να δημιουργήσουν και να σερβίρουν τα πιο λαχταριστά πιάτα.

Το προσεκτικά επιλεγμένο μενού δίνει έμφαση στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και περιλαμβάνουν αποκλειστικά πιάτα που έχουν πρώτη ύλη ντόπια υλικά και προϊόντα της Αράχωβας με πρώτο και καλύτερο το ελαιόλαδο. Από το τραπέζι παρελαύνει το σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα, ημίσκληρο τυρί και σουσάμι, το Αραχωβίτικο λουκάνικο, τα γεμιστά μανιτάρια με το σπανάκι και το καπνιστό Μετσοβόνε και φυσικά τα ψητά λαχανικά με την παραδοσιακή φορμαέλλα.

Οι λάτρεις της σούβλας ας δοκιμάσουν το λαχταριστό κοκορέτσι, και ας διχαστούν ανάμεσα στο κοντοσούβλι από ντόπιο κρέας και το φιλέτο με σως από άγρια μανιτάρια εστραγκόν και κόλιανδρο ή ας αφεθούν στη ζεστή αγκαλιά ενός μαγειρευτού σπιτικού φαγητού, όπως το χοιρινό σελινάτο.

Οι γεύσεις δεν έχουν τελειωμό!

HIGHLIGHTS
Το Αρχοντικό διαθέτει μεγάλη ποικιλία κρασιών και εξαιρετικό ροζέ κρασί χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, το οποίο παράγεται με μεράκι από την οικογένεια του εστιατορίου.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Αράχωβα Βοιωτίας / GPS: 38.481136, 22.587357
Τηλ: 2267 031631
Website:www.toarhontiko.gr


embed google maps on website