Η Πάρος, είναι ένα πανέμορφο, κοσμοπολίτικο, αλλά και γραφικό Αιγαιοπελαγίτικο νησί, που ανήκει στις Κυκλάδες. Είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο των Κυκλάδων και είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί τους, μετά την Νάξο και την Άνδρο.

Έχει έκταση σχεδόν 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα) και ακτογραμμές που ξεπερνούν τα 110 χιλιόμετρα σε μήκος. Ο μόνιμος πληθυσμός της ξεπερνά τις 13.000 κατοίκους. Το νησί διαθέτει πολλές φυσικές ομορφιές, ενδιαφέρουσες αρχαιότητες και μουσεία, πάρα πολλές εκκλησίες, πολλές από τις οποίες βυζαντινές με κυριότερη την περίφημη Εκατονταπυλιανή, γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς, φιλόξενους κατοίκους, εξαιρετικές θάλασσες και καλά οργανωμένες παραλίες, καλές τουριστικές υποδομές, καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και τα περισσότερα γειτονικά νησιά και ένα μικρό αεροδρόμιο. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πολύ καλές, αξέχαστες διακοπές.

Καθώς πλησιάζετε την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου, σας υποδέχεται ο μεγάλος κυκλαδικός ανεμόμυλος, τα υπέροχα παραδοσιακά κάτασπρα σπίτια και ο μεγάλος πεζόδρομος κατά μήκος της παραλιακής οδού της πόλης. Η Παροικιά προσφέρεται για ανέμελες βόλτες στα σοκάκια της, όπου μπορείτε ν’ απολαύσετε τη νησιώτικη ατμόσφαιρα και να χαζέψετε τις βιτρίνες των μικρών μαγαζιών και των μπουτίκ που πουλάνε από σουβενίρ μέχρι ρούχα επώνυμων σχεδιαστών. Είναι μια ιδιαίτερα φιλόξενη πόλη, με πολλά ξενοδοχεία, στούντιο, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα όλων των κατηγοριών.

Η Πάρος διαθέτει πολλά σπουδαία αρχαιολογικά, ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα. Στην Παροικιά σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, τους Ναούς του Ασκληπιού και του Απόλλωνα, το Μοναστήρι του Λογγοβαρδά και το Φραγκικό Κάστρο. Αξίζει να επισκεφθείτε επίσης το Ενετικό Κάστρο στη Νάουσα, τ’ Αρχαία Λατομεία μαρμάρου στο Μαράθι και την Κοιλάδα με τις πεταλούδες στα Ψυχοπιανά. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Αντίπαρο για να θαυμάσετε το γνωστό σπήλαιό της.

Σας συνιστούμε επίσης να κάνετε το γύρο της Πάρου για ν’ απολαύσετε τοπία απαράμμιλης ομορφιάς, τις μαγευτικές παραλίες που σμίγουν με ελαιώνες, αμπελώνες και περιβόλια πάνω σε λοφίσκους.

Από τα μεγαλύτερα θέλγητρα της Πάρου είναι τα γραφικά χωριά της. Σ’ αυτά θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε την παράδοση και την καθημερινή ζωή των Παριανών. Τα περισσότερα χωριά διαθέτουν ξενοδοχεία,εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα.

Οι παραλίες της Πάρου θεωρούνται από τις καλύτερες του Αιγαίου. Σε πολλές απ’ αυτές έχει απονεμηθεί η γαλάζια σημαία για την καθαριότητα, την ομορφιά και την οργάνωσή τους, προσφέροντας στους επισκέπτες ειδυλλιακές τοποθεσίες για χαλάρωση, διασκέδαση και μοναδικές διακοπές στην Πάρο.