Στη Μακεδονία, στα πόδια του όρους Βερμίου, θα απολαύσετε καλό κρασί, γραφικές γειτονιές και τις καλύτερες πίστες σκι. Ένας χειμερινός προορισμός που θα σας μαγέψει.

Ελλάδα δεν είναι μόνο το καλοκαίρι και απόδειξη είναι η Nάουσα, ένας από τους πιο συναρπαστικούς χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Με τα πρώτα κρύα, η Νάουσα φορά τα καλά της και σας περιμένει. Νερό κελαρυστό παντού μέσα στην πόλη, το περίφημο ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας αστράφτει στα ποτήρια, το βαθυπράσινο πάρκο του Αγίου Νικολάου υποδέχεται τους περιπατητές, οι σκιέρ φορτώνουν τον εξοπλισμό τους, με προορισμό τα χιονοδρομικά κέντρα στα Τρία Πέντε Πηγάδια και στο Σέλι. Αυτή είναι η Νάουσα: μια ιστορική πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, κτισμένη στους πρόποδες του ανατολικού Βερμίου με τα κωνοφόρα και τις οξιές. Μαζί με την κοντινή της Βέροια, με τις υπέροχες γειτονιές, αποτελούν ένα υπέροχο «καταφύγιο» για τα χειμερινά ταξίδια σας.

Αξίζει να δείτε στη Νάουσα

Σκι στο Σέλι, ιδανικό για αρχάριους και όχι μόνο
Εδώ θα κάνετε τα πρώτα σας βήματα με χιονοπέδιλα. Το Σέλι είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, που λειτουργεί από το 1934. Ιδανικές πίστες για πρωτάρηδες που γλιστρούν μαθαίνοντας στο παγωμένο τερέν. Το χιονοδρομικό μοιάζει με αεροδρόμιο που μπορούν να προσγειωθούν όλες οι… αδεξιότητες των αρχάριων χωρίς συνέπειες. Ο ελεύθερος ορίζοντας σε συνδυασμό με τις ανοιχτές πίστες σάς δίνουν μια απίστευτη αίσθηση. Ό,τι πρέπει για τα χιονισμένα ταξίδια σας. Δέστε τα χιονοπέδιλα και ξεκινήστε.

Ένα δάσος μες στην πόλη, το άλσος του Αγίου Νικολάου
Ο ποταμός Αραπίτσα σκορπίζει θαύματα μέσα στη Νάουσα. Τη χωρίζει στη μέση, ελίσσεται, δημιουργεί καταρράκτες, δίνει ενέργεια. Και φυσικά, στην πηγή του, στο άλσος του Αγίου Νικολάου, δίνει ζωή σε ένα πανέμορφο σκηνικό με φόντο τη συναρπαστική φύση της Μακεδονίας. Εδώ θα νιώσετε σαν να είστε σε ένα δάσος με όλα… τα κομφόρ: φλαμουριές, βελανιδιές, τεχνητές λίμνες, παιδικές χαρές και τη λιχουδιά του ποταμού, την πέστροφα, στα εστιατόρια, μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η βόλτα δεν σταματά: στις γειτονιές Αλώνια, Πουλιάνα και Μπατάνια θα δείτε χαρακτηριστικά σπίτια μακεδονικής αρχιτεκτονικής.

Βιομηχανική ομορφιά στη Νάουσα
Με μια βόλτα στα στενά της Νάουσας, θα δείτε τα παλιά κλωστοϋφαντουργεία του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Το νερό ήταν η κινητήριος δύναμη. Το μεγαλείο της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στέκει ολοζώντανο μπροστά σας.

Τρία Πέντε Πηγάδια: Πρόκληση για σκιέρ
Αν είστε μυημένος στο άθλημα του σκι, έχετε ένα λόγο παραπάνω να έρθετε στο χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια, στη δυτική πλευρά του όρους Βερμίου. Διαθέτει τη μεγαλύτερη και την πιο δύσκολη πίστα, γι’ αυτό και θεωρείται κορυφαίο στην Ελλάδα, ενώ η μικρή του απόσταση από τη Νάουσα -απέχει μόλις 17 χιλιόμετρα- είναι η απόδειξη ότι αυτός ο χειμερινός προορισμός είναι από τους δημοφιλέστερους στη χώρα.. Δέχεστε την πρόκληση;