Τοπίο πολυσύνθετο, αίγλη αρχαίας Ελλάδας και ακραίες εμπειρίες. Μια πόλη που υπόσχεται και προσφέρει πολλά.

Οι επιλογές σας στην Κόρινθο είναι ατέλειωτες. Από τη μια, τα παραθαλάσσια τοπία στους επιβλητικούς ορεινούς όγκους και από την άλλη, τα διάσπαρτα αρχαιολογικά μνημεία στη διάσημη διώρυγα -το μεγάλο αυτό «αυλάκι». Όλα σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τα χίλια πρόσωπα της Κορινθίας. Ένας τόπος ευλογημένος ανάμεσα σε Αττική και Αργολίδα, σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Κομμένος στα δύο, ενωμένος με όλα: αξιοθέατα, ιστορία και εμπειρίες συναρπαστικές. Εδώ θα γευτείτε καρπούς της εύφορης γης, σταφίδα και κρασί. Θα γνωρίσετε την αρχαία Ελλάδα και τη σύγχρονη εκδοχή της. Θα δοκιμάσετε τα όρια της αδρεναλίνης σας. Η Κόρινθος σάς υποδέχεται με μία υπόσχεση: στο ταξίδι σας εδώ θα τα ζήσετε όλα!

Αξίζει να δείτε στην Κόρινθο

Η διώρυγα της Κορίνθου, εντυπωσιακή όσο και η ιστορία της
Μια ιδέα αρχαία: πώς θα αποφευχθεί ο περίπλους της Πελοποννήσου για τα πλοία; Πώς θα κοπεί η γη στα δύο; Ο Περίανδρος σκεφτόταν ήδη τη διώρυγα από τότε που η Κόρινθος ήταν από τις σπουδαιότερες πόλεις της Ελλάδας. Μετά από αυτόν, πολλοί προσπάθησαν: Νέρωνας, Ανδριανός, Καλλιγούλας, Βυζαντινοί και Ενετοί… Τελικά, η διώρυγα ολοκληρώθηκε το 1893. Έξι χιλιόμετρα κομμένης γης, ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Η θρυλική Ακροκόρινθος
Μέσα από τα τείχη της Ακροκορίνθου, θα βρείτε όλα τα σημάδια της πολύπαθης ιστορίας της. Στην αρχαία Ελλάδα εδώ λατρευόταν η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα. Τα μεγάλα τείχη, που υψώθηκαν στο βράχο, έδωσαν τέλος στη ρομαντική του υπόσταση. Φονικές μάχες, πολιορκίες και δεκάδες θρύλοι έγραψαν την ιστορία της Ακροκορίνθου στους επόμενους αιώνες. Σήμερα, οι πολεμικές ιαχές έχουν σωπάσει, ο θρύλος όμως είναι ακόμη ζωντανός στην ατμόσφαιρα.

Στη Νεμέα του μύθου και της πραγματικότητας
Εδώ σκότωσε ο μυθικός Ηρακλής το τρομερό λιοντάρι. Εδώ γίνονταν και οι πανελλήνιοι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, τα Νέμεα/ Νέμεια. Και από την αρχαία ως τη σύγχρονη Νεμέα, εδώ και 3.000 χρόνια, σε αυτόν τον τόπο καλλιεργείται το αμπέλι σε ορεινές φυσικές λεκάνες.

Η ποικιλία Αγιωργίτικο και τα κρασιά της Νεμέας 
Από τα πιο γνωστά και εκλεκτά κρασιά της Ελλάδας. Στη Νεμέα, οι αμπελώνες έχουν εξαιρετική απόδοση για δυο λόγους: το έδαφος και το κλίμα. Το μικροκλίμα της περιοχής και το έδαφος, που δεν κρατά υγρασία, είναι ο ιδανικός συνδυασμός που κάνει να ευδοκιμεί η εξαιρετική ποικιλία Αγιωργίτικο. Οι παλιοί το αποκαλούσαν «αίμα του Ηρακλή» λόγω του πορφυρού, βαθυκόκκινου χρώματός του.